Assalamualaikum :D

sebenarnya saya..

hye peeps !



emm,, sebenarnya saya..


saya kann,,
suka kann,,
dia nim,,,kekeke






Atoto~ anak sape nim? keke





alamak,,kantoi suda dia punya nama kans =)

rasanya siapa yg tengok masterchef malaysia mesty kenal kan dia nim?? hehe


sebab kenapa fiffy suka dia  *ahaha,,perlu kea??*  :

-cute + hensem  (da dpt agak kan,,hehe)
-smart
-pandai
-pandai masak ( ni lah yg best nye ^^, bole buad menantu mak nim,,haha )





apa? awak tak minat dia punn?? auww~ kesah pulak saya kanss?? (gurau sajja )
adasayasuruhawkbukakbelogsaya?? hehe



act,,selain drp zamir, fiffy suka deena , zahin n nik~



ok lahh~tu saje yg saya mau bagi tahu,,hehe

bye sygs =))



p/s : tiba2 rasa macam nak belajar masak pulak (walaupun potong bawang terkial-kial,haha):)









cakk !! > . <

macam-macam lah~

assalamualaikum ~


.............kejam~
takde prikemanusiaan langsung~!
apa salah kucing tu sampai ko buad dia macam tu ? dengan muka tak bersalah sambil pegang kepala kucing yg disembelih macam tu,, tulah jadinye kalau otak letak dekat kepala lutut ,
sedih bila tengok benda macam ni,


pic ni pun fiffy dapat kat blog sorang br0 ni,, tengs yea sebab sudi share pic ni,,
memang best lah blog dea,, nak tengok? sila klik SINI


P/s : rambut sama hitam, tapi hati lain2 (",)

Tamagotchi ????

Assalamualaikum semua ~



hye peeps~!


-tamagotchi-
rasanya ada yang dah tahu kan,, 
mase 1st time aku dengar,, " hah,, tamagucci?? amenda tu, brand handbag ke hape?? " 

hahha,, n0obnye aku  >,<

then aku pun g0ogle lah~

abang google cakap,,

"Tamagotchi is a tiny pet from cyberspace who needs your love to survive and grow. If you take good care of your Tamagotchi pet, it will slowly grow bigger, healthier, and more beautiful every day. But if you neglect your little cyber creature, your Tamagotchi may grow up to be mean or ugly''




...........0wh, game rupenye..(monolog dalaman)


               
                       :::::   this is how it lo0ks like  ::::::


cute bukan?? hehe *ayat x boleh g0o~











Tamagotchi PC accessories~

tamagotchi music fever (eh,betul ke x ea name die nim?? huhu redah jelah)


kecik je rupanye benda ni,, btw,,, yang aku taulah kan,,
kalau korang jaga baik2 tamagotchi ne bagai menatang minyak yang penuh  ,,
tamagotchi nie akan membiak,,maknanya bercucu-cicit lah tamagotchi korang tu nanti  =)


tapi sayang,, aku kurang berminat dengan benda ni,,
just suka dgn kecomelannya sajja,,,hehe    *sorry tamagotchi bebeh~







*maklumat lanjut sila tanya abang g0ogle  =)



p/s : well,by looking at the last pic u can tell that this kinda thing has already existed for quite some time ago kan?



haPpY ~

3.46 a.m 
in princess-like-bedroom
yay~!! *tibe-tibe




akhirnye aku dapat siapkan 1 assesment ict,, alhamdulillah syukur,,walaupun ade lagi 1 assesment lagi,,
kecoh jea,, ingatkan ape lah tadi,,heheh






maunye tid0ok,, fiffy siapkan dalam 1 malam je tau,,hehe
disebabkan happy x terkata,, sajelah na tulis kat sini,, buat kenang-kenangan,, 
*oke sila menyampah =)


4.07 a.m
selesai publish entry
happy sangat sampai x boley tido,,
*ye gedik aje bunyinye kan,,








ok byeee sygs2 semua~ >,<

LOMO CAMERA So0o0o cutee ~ !!!

                          


                                 LOMO Camera ~ ~ !!
                                 Aig0o,, s0o damn cuteeee~ !!
                                 i bet all gurlz (especially) must craving for this camera,,
                                 instead of diselar (DSLR) camera lahh kan,, =)





0mo~ Very the c0lourful ~




this one is called Mr. Pink


FishEye


FishEye 2


FishEye by Paul Smith


Goshh ~


Gold Lomo Camera


cute gilaa ~




Lomo Holga


X-Version Pocket Mini Digital Lomo Camera






kan??? cute kan??

i wanna own all this......

kalau lah aku kaye,,, waa~



nice la camera nie,, cute,cantik,colourful,byk design,harga pun x lah mahal gilaa mcm camera diselar (DSLR) tuhh,, maklomlah aku nie bukannye anak Tan Sri ~

btw,, sebenarnya ade banyak lagi design lomo camera ne,,
tapi aku dah tak larat nak upload...



nak tahu lebih lanjut?? ape susah?? abang go0gle kan hado..... =)


ok byee ^^




p/s : korang da tau ea pasal camera ni?? hhe katak bawah tempurung lah aku ne kann

All new~!!

Hey peeps~!! 

juz wanna show u my new design actually,,, hehhe =)

did u guys like it???



simpler, new design, new side of me, everything is new, (i guess laa),,,,






but the only thing dat remains the same is............................................










                                                    me ~!!!!!! hehe

single ???

yups,, i'm single,, y n0t??? hehe


cuz i know,,










Allah is saving me for someone special :))))

AKU...

aku............











tak tahu nak tulis ape,,, tapi.....................




aku rindu korang semua~!!!! ... T_T~

huhuhhuuu,,,

walaupun setiap hari dalam hidup aku mencabar ,,  tetapi es0k  dan lusa adalah hari yang palinggg mencabar  dalam hidup aku, sebab es0k ade paper addmath~!! 
waargh~!!  so peeps semua,, kenang daku  dalam doamu ye,,heheh  tadelah~ doakan semoga fiffy dapat jawab soalan  terbabit dengan jayanya,,, luv u all ~ ^^, 




p/s: menanti paper bi0 , fizik , chemy , n ICT yang belum kunjung tibe...

C.I.N.T.A

4.00 petang
bukak tenet
lain yang aku nak cari lain pulak yg aku jumpe
tapi benda yang aku jumpa ne agak menyentuh hati aku
s0 aku rasa lagi lagi best kalau share dengan k0rang yang g0jess m0jess ne,, ^^,


BINGKISAN DOA

SEKIRANYA KITA CINTA KEPADA MANUSIA,
TAK SEMESTINYA MANUSIA CINTA KEPADA KITA,
TETAPI SEKIRANYA KITA CINTA KEPADA ALLAH,
NESCAYA CINTA ALLAH TIADA PENGHUJUNGNYA.
SEKIRANYA KITA CINTA KEPADA MANUSIA,
KITA AKAN CEMBURU KEPADA ORANG YANG MENCINTAI
ORANG YANG KITA CINTAI,
TETAPI SEKIRANYA KITA CINTA KEPADA ALLAH,
KITA AKAN TURUT MENCINTAI
ORANG YANG MELABUHKAN CINTANYA KEPADA ALLAH JUGA.
YA ALLAH,
ANDAINYA DIA ADALAH JODOH YANG DITETAPKAN
OLEH-MU KEPADAKU,
MAKA CAMPAKKANLAH DALAM HATIKU CINTA KEPADANYA ADALAH
KERANA-MU,
DAN CAMPAKKANLAH DALAM HATINYA,
CINTA KEPADAKU ADALAH KERANA-MU.


NAMUN,
ANDAINYA DIA BUKANLAH JODOH YANG DITETAPKAN OLEH-MU KEPADAKU,
BERIKANLAH KU KEKUATAN AGAR PASRAH DALAM MENGHARUNGI UJIAN,
YANG KAU BERIKAN KEPADAKU.


YA ALLAH,
JIKA AKU JATUH CINTA,
CINTAKANLAH AKU PADA SESEORANG YANG MELABUHKAN CINTANYA PADA-MU, AGAR BERTAMBAH KEKUATANKU UNTUK MENCINTAI-MU.


YA MUHAIMIN,
JIKA AKU JATUH CINTA,
JAGALAH CINTAKU PADANYA AGAR TIDAK MELEBIHI CINTAKU PADA-MU.


YA RABBANA,
JIKA AKU JATUH HATI,
JAGALAH HATIKU PADANYA AGAR TIDAK BERPALING PADA-MU.


YA RABBUL IZZATI,
JIKA AKU RINDU,
RINDUKANLAH AKU PADA SESEORANG YANG MERINDUI SYAHID DI JALAN-MU.


YA ALLAH,
JIKA AKU RINDU,
JAGALAH RINDUKU PADANYA AGAR TIDAK LALAI AKU MERINDUI SYURGA-MU.


YA ALLAH,
JIKA AKU MENIKMATI CINTA KEKASIH-MU,
JANGANLAH KENIKMATAN ITU MELEBIHI KENIKMATAN INDAHNYA BERMUNAJAT DI SEPERTIGA MALAM TERAKHIR-MU


YA ALLAH,
JIKA AKU JATUH HATI PADA KEKASIH-MU,
JANGANLAH BIARKAN AKU TERTATIH DAN TERJATUH DALAM PERJALANAN PANJANG MENYERU MANUSIA KEPADA-MU.


YA ALLAH,
JIKA KAU HALALKAN AKU MERINDUI KEKASIH-MU,
JANGAN BIARKAN AKU MELAMPAUI BATAS SEHINGGA MELUPAKAN AKU PADA CINTA HAKIKI DAN RINDU ABADI HANYA KEPADA-MU.
Mati hanya sekali jadikannya pada jalan Allah,



senyumlah~senyumlah~ ahaii~ cek mek m0lek~ (molek kea??)

pada suatu hari, burung-burung terbang berkicauan,,sementelahan di bawah pepohon nan rendang,, maka terhasil lah entry ini....

oke tipu je. heheh



2 hari lepas,, keluar pergi jalan-jalan ngan family. then singgah shopping baju sat. *name kedai dirahsiekan.

Tengah beratur nak bayar baju ne adelah seorang hamba Allah ini, dia duduk di depanku, dengan x semena-mena dia pun berpaling ke belakang ,*amb0oii gaya bahasa aq,,heheh.. aku pun senyum lah kat dia,
ehh tengok-tengok muka dia memey x boleh g0o~ betul.. masyam ya Rabbi~! dengan jelingan yang mengancam ala-ala anita sarawak gitu..silap-silap anita sarawak punn boleh nangis tengok jelingan die tu...muncung sedepa mengalahkan muncung itik... aq pun pelik. ape salah aq.. aq usik-sentuh-cuit die punn tak. agpun die perempuan, xkan lah die ingat aku na usha die pulak,, eeii,,x kuase bedah lahh..


bukankah budi bahasa budaya kita?? salahkah aku untuk melemparkan senyuman kepadanya?? haisshh,, aq pun tak faham lah.. mungkin die penat tunggu turn nak bayar kott,, maklumlah hari cuti ramai orang shopping,,  tapi chill lah kan~ sabar lah sikit,, haduyainyewpunlah-haii

tak pun mungkin die tensen pilih baju ke?? atau die baru lepas berebut baju yang sama dengan orang lain dan akhirnye menyerah kalah ke?? atau dia sedang berada dalam  tempoh tahanan yang datang skali sebulan??(bendera merah) 0opps~  ..entahlah~ ~ sabo0 jelah bedah 0oii..

senyum ne kan banyak faedahnye tau,,

cikgu cakap, kita mestilah berkongsi ilmu dengan semua orang..

s0 peeps~! disini aku nak kongsikan sikit sebab-sebab kenapa kite kene senyum,


1. Senyum itu sedekah
    hah, sape ade hujah nak bangkang pernyataan di atas,, tade kan?? kan?? untung dapat pahala free-free je..

2.Senyum membuatkan kita tampil lebih menarik
   inilah kenyataannye oke~

3. Senyum itu boleh berjangkit
    x caye cube dengar lagu najwa-senyum. die sendiri yang cakap senyum tu berjangkit.
  
 4. Senyum dapat menghilangkan stress.
     Rasanya semua orang tahu ne kan.. even my grandparents punn tahu..

5. Senyum dapat merangsang sistem immunisasi.
   *info dari abang g0ogle

6. Senyum membuatkan kita nampak lebih muda.
    kalau tak caye korang try lah~ aku da try, haa cube tengok muke aq,, kan nampak lebih muda tu??

7. Senyum membuatkan kita kelihatan seperti orang yang berjaya.
    buktinya?? tengok muka korang kalau senyum. tapi hasilnya mengikut individu oke..hehe

8. Senyum membantu kita untuk sentiasa kekal positif.
    memang ~




Smile :)



s0, lepas ne jangan lah susah sangat na senyum,, ape yang susahnye~bukannye kene bayar punn,, bukannye gigi kau terabur sume kalau senyum,,melampau itu~~ tapi kene agak-agak lah senyum punn~ jangan sampai kau pergi senyum tersengih-sengih macam kerang reput aje kat awek yang tengah dating dgn bf-nye...kang naye je~ jangan salahkan aku pulekk...

oke. bye . adi0s




nota kaki : sape tahu cara-cara nak hilangkan boring selain daripada makan???



Sekadar Ingatan

sekadar berkongsi.. ..

luahan hati seorang hamba Allah~~ *bukan fiffy tau,,

sekarang ne semua orang mesti ade FB kan?? kan??
tipulah kalu takde..
tapi,, dalam kemeriahan berpesbuk-mesbuk itu mesti ade aje benda-benda yang tak diingini..
tulah kan,,humm





Kawan facebook sampai beribu. Siapa saja yang add terus boleh jadi kawan. Tak perlu tapis. Tak perlu selidik. agak-agak cute-handsome/cantik-hot semuanya nak add. Yang muke 'hot' rasa diri famous kalah fasha sandha tepi playar. Kalau boleh lagi ramai lagi elok, baru nampak hot. Hooohohohotak dia.

*Wahhh, femes la i noxs, setiap hari mesti ada orang nak add mak.. Auuuuu, teruja uollllzz!! Tak sangka, tak sangka! Memang I tak sangkalah~~


Putuiiihhhhhh

M.e.n.y.a.m.p.a.h. 


Then, lepas add timbul huru hara satu dunia cakap mahu block/delete/remove kawan-kawan yang di add secara membuta kutu itu. Konon orang yang tak kenal itu gatal pervert, suka stalk, suka komen-komen tak tentu pasal, suka kutuk-kutuk, suka bikin hati panas n watsoever yang aku memang tak mahu dengar.



 Apakejadah korang ni??  Ni bikin aku hangin satu badan ni. Haissshh.



Kalau ya pun nak approve, bawak-bawak la check dulu profile, kenal dulu dia tu siapa, dari mana, pernah kenal ke tidak. Setakat letak gambar motor, masked rider, helmet, shinchan, naruto, bleach, rapunzel korang kenal ke? Barangkali boleh jadi orang tu berniat jahat, access profile kita, download gambar-gambar hot n cold tanpa sedar. Nanti jangan terkejut kalau kak limah*bukan nama sebenar* yang selama ini pakai tudung tiba-tiba keluar gambar censored yang berlabel 18xx posing maut yang mengaibkan.Siapa salah? Siapa yang malu? Siapa mahu bertanggungjawab? Tentulah kak limah dan keluarga kak limah. 


So, wanita-wanita anggun seluruh dunia, beware of strangers of Maya. 

Kita perempuan jangan mudah sangat. Jangan murah sangat. Biar orang kata jual mahal daripada jual murah. Barulah harga diri tu tinggi dan terpelihara. Yang murah, senang dapat. Bila senang dapat, kurang dihargai. Faham-faham la sendiri. Malas nak explain.


Sekadar peringatan bersama. Pakai tali pinggang keledar anda, tunggang dengan cermat, ingatlah orang tersayang. Kalau terasa tu baguslah, anda sedar. Boleh ubah. Kalau tak cakap sampai bila aku harus tanggung kos biaya rawatan hati yang sakit tengok status-status ntahapehape sebab pergi add si polan bin si pulun. Serabut ayam betol.

ok. itu aje. 


~b0ys & pIaNo~

assalamualaikum...
hye korang~~



Entry kali ne,, men and piano..ehm,,actually fiffy memang naaakk sangat main piano ne,, jelez je tengok orang main piano... pernah jugak belajar,,huhu tapi memanjang lah tak sempat, dapat belajar sikit je..
        Fiffy sukee sangat tengok orang main piano.. especially b0ys lah~ bukannye ape,,
        fiiffy rase lah b0ys yang pandai main pian0 ne sangat attractive n charming ^^,sukesukesuke~~~ hehe.
        Lagipun x ramai kan b0ys yang boleh main pian0 kat Malaysia ne..kurang-kurang pun main gitar aje ...
        btw,,  mozart n beethoven memang the best lah kalau bab-bab piano ne... salute diorang~~!



                    huuu...bile la aq bole main piano ne.......
                    jelez nyah tengok orang men piano,,,, kui3~

eH~ sAma LaH~

Assalamualaikum..
hye semua... ehm,,penatnye hari ni,,,


td lepas hafal ayat2 hafazan,, bukak lappy kejap... nak bukak tenet malaz la pulak... tga d0k godek2 gamba2 yang telah sekian lama terperam-tersimpan-terpendam kat dalam lappy tu tiba2 ternampak s0mething yang agak best la..hehe

ne yang na sharey m0rey dgn korang ne~~ hehe

                                                             ::


                                                             ::


                                                             ::


                                                             ::


                                                             ::
                                                                             
                                                             ::


                                                             ::


                                                             ::


                                                             ::
                                                                          
                                                              ::
                                                                              
                                                              ::


                                                              ::
                        
                                                               








                             tAnTaRarAaa !!!!~ ~




huhu...nampak tak jam I tu??Same x dengan yang my hyukkie pakai tu??
sama tak?? sama tak??
apa? x nampak? haa~~ konfom lagi 2 minggu~~ 



                      




huhu...s0rrylah kepada sesiapa yang agak b0ring-nyamp0h-mencik dgn entry ne yea...
inilah jadinya bila I dilanda keb0ringan yang melampau...hehe

s0,,itu jelah yang I na sharey m0rey dgn korang..

dats all for now...bubyeee!!
luv u guys....^^,

OnLy GoD KnOwS wHaT'S tHe bEsT fOr uS..............

                               Assalamualaikum.....


                    
                               ToDaY I'm sAd...... :((
                               SuPeR SaD!!
                                

                               * gambar hiasan saje


hmm,,sedih btol la hari ne,,but actually drp minggu lepas dah sedih dah..cuma hari ne baru rasa nak tulis kat sini....hmm,,only god knows how sad i am..

hmm,,x semua yg kita nak kita akan dapat kan?? tapi the fact that orang yang tak layak(x semua) dapat something yang kita nak dapat pulak benda tuh m'buatkan i x boleh terima lah.. Kecewa,marah,sedih,n malu dgn semua org n diri sendiri pun ada,,rasa macam nak menangis sepanjang hari pun ada..

but i just don't get it.. why can't u people see that i deserve that thing more than them?? what is wrong wif u guys huh??? haisshh  x faham betul lah.. kenapa???? ape qualification yang diorang ada yang I x ada??? cecakap??!! nobody's perfect. yeah i know that...semua orang ada kekurangan dan kelebihan masing2.. i may be lacking in some parts,,but i know i can overcome that,, it's not that semua org yang dapat that thing perfect and baguuss sangat kan????

but it's ok lah...mungkin itu bukan rezeki I,, I redha.. nak buat lagu mana lagi kann,,kalau menangis sampai keluar air mata darah pun bukannya dapat benda tu.... walaupun hati ne sedih bukan kepalang.. I akan tetap bersabar...

NO MATTER WHAT,,LIFE GOES ON RIGHT??  I akan teruskan hari2 mendatang dengan lebih bersemangat..mungkin rezeki I bukan disini...but actually,,benda ne mengajar i untuk lebih berusaha dgn lebih gigih lagi. mungkin usaha I selama ne masih x cukup.. x apalah.. orang kata kan.. FAILURE IS THE BEGINNING OF SUCCESS....so kepada korang semua...kalau ada antara korang yang pernah gagal ,tpy in my case,it's not that i gagal,,huhu ,,jgn putus asa yea....fighting~~ jangan mati sebelum berjuang!!







ok lah...sampai sini dulu entry kali ne,,,
sayang korang!!!

entry larut malam..ecehh

ehm,,hehe hye uollz,,merepek x tjok entry ne??haha...emm lamenye x update blog ne,,alahai,,bwu je 1 entry pon haa..sampai da bersawang da haa~~
xtually i wat blog ne saje2 je,,tpy aritu i bukak tgk2 ade owg follow,,hehehe x sngke pulok ,, walaupon 2 org saje,,ngee.   Xtually,,for me,the followers doesn't matter lha.. tpy mmg terkezut n malu gilhe ghabhan lha en,, even so kan,, tetibe i rase semangat pulak na teruskan blog i yg ntahapehape n yg agak kurangsemenggah ini..hehe

btw,, i mmg baru dlm benda2 macam ne,, so klu ade ape2 yang kureng tu harap uollz paham la yea,, i'm still in learning process,, just like in this pantun,,hehe

      Buah cempedak di luar pagar,
         Ambil galah tolong jolokkan,
 Saya budak baru belajar,
             Kalau salah tolong tunjukkan.



Ha gituuu~~~ tapi kann.................








    pakcik ne xde pakai galah ponn,,pakai tangan saje,
awat x pakai galah??haa,,camane tu??....ehm.....
            mungkin cempedak terbabit masih di dalam pagar kott..




          so long,,, ok lha...bubyeee!!!